Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varje dag bär sin saga



Morgongryningsdimma spinner klostertyst

Strör gnistrande fukt
över osynligt gapande blommor och ängsstrån
med sin jättesil

Några av ängens festklädda blommor
står grupperade i fuktig mark
utsänder ljuvlig doft

Silkesglänsande björkstammar
med böljande, susande, fullbehängda hårsvall av grönska
uppenbarar sig

Ett dimmoln drar nu sakta fram som ett
förbiglidande grimaserande sagoväsen
Ser mig kanske le

Skyggt förtrollad, genom skogens stilla famn
bland höga granar och tallar
går bäcken fram

Varje dag här bär sin saga
och här är jag den jag innerst inne alltid varit

© Gabrielle Laurèntzen




Fri vers (Fri form) av Gabrielle Laurèntzen
Läst 745 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2015-07-16 13:44



Bookmark and Share


  Änglaögon
Underbar stämning i dina så vackra rader.
2015-07-18

  ResenärGenomLivet VIP
Helt underbart...såå vackert...
2015-07-18

  mare VIP
Fint formulerat
din penna
för din hand
så mjukt
så vackert
2015-07-18

  Chawa VIP
Skogen kan verkligen hänföra med sin prakt i stort som smått. En värld för sagor. Magin förmedlar du levande vackert!
2015-07-17

  Carl Mikael Fäldt
Mycket vackert målat

Slutraden är hänförande fin!
2015-07-17

    ADI Nehlin
vackert
2015-07-16

  louisegirl
Så livskraftigt och vackert skrivet
2015-07-16

  Ronny Berk
sagorik naturlyrik, ja !
2015-07-16

  Lars Hedlin
Underbara toner av liv och kraft ..Värme till dig :) kram
2015-07-16

  KYREUS of Sweden
Underskönt!
2015-07-16

    ej medlem längre
Vacker och stämningsfull.
2015-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Gabrielle Laurèntzen
Gabrielle Laurèntzen