Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Postludier

Vad gjorde man förr när det inte fanns tv?
Vad tänkte man på förr när det inte fanns Babel i SVT?
Vad pratade man om förr när det inte fanns väderleksrapporter från SMHI?
Vad tyckte man förr när det inte fanns SVT debatt?
Vad pysslade man med förr när det inte fanns sommartorpet med Ernst?
Hur briljerade man förr när det inte fanns Vem vet mest?
Vad vann man förr när det inte fanns Postkodmiljonären?
Hur överlevde man förr när det inte fanns Robinson?

Vad sökte man på förr när det inte fanns internet?
Vad sökte man efter förr när det inte fanns sökfraser?
Vad fann man förr när det inte fanns hemsidor?
Vad visste man förr när det inte fanns Flashback?

Vad tänkte man på förr när det inte fanns orangea kuvert?
Vad lyssnade man på förr när det inte fanns podcasts?
Vad drack man förr när det inte fanns sodastream?

Vad odlade man i sin trädgård förr när det inte fanns superbroccoli?
Vad skålade man med på sin veranda förr när det inte fanns vinglas?
Vad säkrade man sina fönster med förr när det inte fanns fönstersäkringar?
Vad klistrade man upp på sina väggar förr när det inte fanns tapeter?

Vad gav man sitt barn att dricka förr när det inte fanns mjölkersättning?
Vad gav man sitt barn att äta förr när det inte fanns lördagsgodis?

Vem köpte man av förr när det inte fanns köpmän?
Vem röstade man på förr när det inte fanns politiker?
Vem skrattade man åt förr när det inte fanns komiker?
Vem lånade man av förr när det inte fanns banktjänstemän?

Hur räknade man gångtrafikanter förr när det inte fanns gångtrafikanter?
Vad föreställde modelltåg förr när det inte fanns tåg?
Hur cyklade man Vättern runt förr när det inte fanns cyklar?
Hur gasade man ihjäl sig i garaget förr när det inte fanns bilar?

Vem hjälpte man förr när det inte fanns tiggare?
Vem släppte man in förr när det inte fanns besökare?
Vem gifte man sig med förr när det inte fanns män och hustrur?

Vem lekte man med förr när det inte fanns lekkamrater?
Vem hatade man förr när det inte fanns hatobjekt?
Vem våldtog man förr när det inte fanns våldtäktsoffer?

Vem trodde man på förr när det inte fanns gurus?
Vem såg man upp till förr när det inte fanns diktatorer?
Vem älskade man förr när det inte fanns Silicone love dolls?

Vad drack man förr när det inte fanns syredroppar?
Vad knarkade man förr när det inte fanns lysergsyradietylamid?
Vad andades man förr när det inte fanns syrgastuber?

Vad gjorde man förr när det inte fanns något att göra?
Vad tänkte man på förr när det inte fanns några tankar?
Vad kände man? Hur levde man? Hur löste man allt?

Vad gladdes man åt förr när det inte fanns någon lycka?
Varför levde man förr när det inte fanns någon mening med livet?
Vad såg man fram emot förr när det inte fanns någon framtid?




Fri vers av michael horvath
Läst 378 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-07-17 11:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

michael horvath
michael horvath