Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan man vaknar...

Tänk jag får en ny var dag
utan att betala ett öre
den bara landar framför
mig glatt, som om den
alltid hade det allra
bästa före...

Hur den bär sig åt att komma
till mig var dag i rätt tid är
ju så otroligt att man tror
knappt det är sant, trots
storm, oväder eller
orkan landar den
alltid perfekt och
oförskräckt käckt
alltid ner hos
mig galant...

Aldrig är det här tal
om PENGAR nej...
Det handlar nog mer
om att få upp folk
ur sina sängar, ja både
pigor och drängar...
Då tar dagen till sin bästa sträng
kittlar en på kinden och på näsan,
på ögonlocken men då faller
ju nattrocken direkt
man är inte bara upptäckt
man har blivit: Uppväckt!







Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-07-17 13:13



Bookmark and Share


  Rise Little One
*ler* man får se till att leva fullt ut för man vet aldrig när det tagit slut...
2015-07-17

    Dan Myrbeck
Annorlunda och roligt skrivet,
om var ny dag i livet.
2015-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt