Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det gungar rejält i Rosenbads lilla palats

Hålla sams & samarbeta verkar svårt
hellre kastar man pajer & förlöjligar
det har hållit på att bra tag nu sen ett
visst parti vann & kom in genom porten
smutskastningarna har varit enormt stora
elakheter förtal förminskningar på löpande band
mycket viktig tid har slängts bort på just detta!
istället för att fokusera & ta varandra i hand
visat respekt lyssnat in olika tankegångar
gjort allt för landets bästa för att blomstra!
tala om att sakna medmänskliga känslor
allas lika värde är bara innehållslösa ord
prata är de flesta i Rosenbads lilla palats
mycket bra på & arrogansens krona lyser
på dessa självgoda självupptagna huvuden
pinocchio näsorna är många, ty lögnen sätter spår
hellre ljuga än att tala sanning är uppenbart
under tiden håller lilla Sweden på att förgås
välfärden skulle ju krossas & det märks tydligt
hela landet är på väg till undergångens mörka hål
sluta bråka kavla upp ärmarna spotta i händerna
sätt igång & uppför er som mogna vuxna personer
världen ser vad som sker & vet att många ber
nu är hög tid för vänskapliga band
sätt igång & rädda lilla blödande land
tillsammans blir vi starka
vi behöver fred frihet & kärlek
mycket av den varan!









mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-06-30 14:34



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Till fb
2021-07-01

  M M Mannheim VIP
Mycket träffande! Ja det är litet tack vare de små människorna som nu bebor det!
Men egentligen är det inte alls så litet! Inte när jag hade tillfälle att bebo det sedan 1964 och många år framåt och gnom en ombyggnad!
Oändliga korridorer och det på min tid, vår dåvarande lunchrestaurang Bella Venitia!
2021-07-01
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP