Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet som ett kalejdoskop

Det finns illvilliga regimer

som genom att kasta grus

i maskineriet

förorsakar skador

som det tar

en kommande

regering

åtskilliga år

att rätta till

 

Det finns illvilliga

fabrikanter

som marknadsför

kläder

med så listig design

att de efter

en kort tids

användning

känns

hopplöst opraktiska

Detta görs för

att kunderna

hela tiden

ska köpa nytt

och hålla

produktionen igång

 

Det finns illvilliga gangsters

som kastar grus

i maskineriet

genom att manipulera

datorsystemen

på allehanda sätt

t.ex lura in folk på

dejtingsajter

där de blir fast

för tid och evighet

om de lämnat sin

bankkod

Allt är som ett kalejdoskop

Man skakar lite på boxen

och nya vyer framträder

Men inte lika vackra

som i ett leksakskalejdoskop

Livet är inget att leka med

 




Fri vers (Prosapoesi) av Valter Örn VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-07-18 22:48



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Lurendrejare.
i alla dess former härjar.
Bondskojeriet har flyttat in i Cyber
rymden.Klokt skriftat!!
:)
2015-07-20

  Marita Ohlquist VIP
Bra Valter, bra.
2015-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP