Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Akademiska Bokhandeln i Helsingfors, hade knarrande trätrappor och fyllda boklådor att fynda i när jag gick i skolan och min mor jobbade där, innan flytten över gatan till Aaltos marmorpalats som trots folkstorm ersatte pärlan Kino-Palats


Förändringens vind - eller Sic transit?

 

 

 

jag svär:

jag plockar inte bär

plockar bara nu och här

andras ord om deras där

 

Bonniers tog över vår affär

- Alvar Aalto i sin himmel blir nog tvär -

men jag hoppas att det är

något mer än köp, är kärt besvär

att rädda tankens bonbonjär

 

född till optimist tror jag därför nu helt visst

på ett nytt och bättre liv för var och en librist -

för de fanns väl kvar, i gömman någonstans

under åren då man trodde de ej längre fanns?

 

 

 

2015-07-19  13:31

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Minkki VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-08-13 00:40



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Den bär bra.
2015-08-14

  Ljusletaren
Ja hoppet är det sista som lämnas oss så ... :-)
Hoppas att de bevarar Arto Paasilinnas böcker också/ kram
2015-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP