Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rubinerna och fåglarnas tal


Klostret nere vid vattnet



De lyser
i silvernatten älskling



De är helt kroppslösa.
känn älskling kom



Där är Gatan och stationen och våra bostadshus
som vilar i ett stenhårt sitament



Liknar kristaller som glittrar
när dimljus korsar gatan



Där möts vi som silhuetter
och rör oss som i trance i samma riktning



alltid ner mot



den Hierarkiska mittpunkten
ställer oss där



i en anarkistisk ring
och blundar.



Meditativt



Nu kommer spårbussen
Den sitter fast
i ledningen



som är knuten
runt hela stadskärnan,



och vi åker mellan
och avslutar vår dag i vår bostad.



Dricker vår
hemgjorda likör av tjugotal kryddor



ifrån det lilla klostret nere vid vattnet



dricker och sjunker allt långsammare
och långsammare in i sömnen åter




Prosa av Lars Gullberg
Läst 240 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-07-20 10:14



Bookmark and Share


    Jagbarafinns
Wow sista meningen slog en nånstans in i själen som jag inte trodde fanns kvar
Du är grym
2015-08-03

    Jagbarafinns

2015-08-03

  Nanna X
En ljuvlig drömvärld... bara lite skrämmande.
2015-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg