Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Magnetfältet



Fartygshamnen slumrar i afton.
Snart är det natt älskling

Kom och lägg dej nu

Ute i skären ser man fyren blinka
några saltstänk och måsar

Jag står länge kvar
du väntar

jag står helt klarvaken
och ser ensamheten vänta på avgång

Fönstret med sina regndroppar
tågstationen med sina blå läppar

Sommaren och vintern går i samma tankar på en smal skör tråd
som binder samman mänskligheten

Skiftar bara färg lägger till ett vitt puder i ditt hår älskling

Jag längtar så när maskinrummen går igång
som ett blad som slår ut och får se dej igen

regndropparna på fönstret de rullar nerför
men vågorna där ute de böljar fram och åter älskling
kom nu och lägg dej

Men det finns något mer där
någonting mer magnetiskt som den röst som ekar inom mej

Så uppstånden ren och klar
Du lägger ditt huvud mot min skuldra

och vi förenas ännu en natt

(C) Lars Gullberg Punkare poet och människovän




Prosa av Lars Gullberg
Läst 176 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-07-20 10:46



Bookmark and Share


  jimmy johansson
05.05 på söndagsmorgonen den 19/7-15 där The Who lirade My Generation via fartygsfyrens ekomagnetism.
Kattens sötstänkta läppdroppar saknade den långreste nikotinistens röstvågor.
Våning fyra på backen i Vantörs församling kremeras hårtråden.
Måsmorfin.
Huvudpunkare.
Torrhostar han en sista gång.
2015-07-23

    Sefarge VIP
Skimmrande Poesi
Som stannar kvar
bra Skriftat!!
:)
2015-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg