Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinna med hundar av Mia Bergenheim



En kvinna försvinner. Men vem är hon? Och vad betyder hundarna, de andra? Kvinna med hundar är en nervkittlande berättelse där paradoxerna mellan det förutsägbara och det surrealistiska vävs in i varandra på ett kusligt sätt.

- Med den här boken visste jag att jag ville skriva något spännande och kanske skrämmande. Jag ville berätta om det psykiska gränslandet och visa att skillnaden mellan det verkliga och det påhittade kan vara diffus.

Här finns ett gammalt hus i förfall, en röd halsduk, en död mor. Handlingen utspelar sig i en förortsmiljö med is och skog som starka element. Den karga verkligheten är intensivt närvarande och genomsyras av ett underliggande daller av obehag.

- Jag skriver gärna om de mörka sidorna i det mänskliga psyket. Det kändes viktigt att beskriva både utövare och offer utan att fördöma och utan att bestämma vem som är vad. Vad händer? Vem är offret, vem har skulden? Det blev en novellbok om en kvinna med hundar.

- Jag är finlandssvensk och bor i Helsingfors. Min bakgrund är brokig och jag har jobbat med ungdomar i svåra livssituationer, varit rid- och hästtränare och sysslat med marknadsföring. Numera är jag professionell coach och skolgångsassistent. Jag har två vuxna barn och lever tillsammans med min sambo Eric Leraillez (som gjort bokens pärmbild), hans unga dotter och våra två hundar.

Jag skriver för att roa, och för att oroa. Jag trivs med att dyka rakt in i människors hemskheter och få ihop dem till thrilleraktiga berättelser och jag älskar också att skriva humoristiska feelgood-rim om en livsbejakande tant som tar för sig av livet.

... Idag, några månader efter det att boken Kvinna med hundar funnits ute, har jag fortsatt skriva på berättelsen. Detta har lett till att jag nu har en längre roman skriven. I stunden är denna ute för korrektur av renommerade personer och snart ska jag kontakta några förlag i hopp om att även få denna bok utgiven. 

Kvinna med hundar går att köpa här >>


Läs Mia Bergenheim på poeter.se här >>

Mia Bergenheim skriver även på bloggen paintaword.com >>




Blogg (Medlemmar) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 1549 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-07-20 18:17



Bookmark and Share


  i af apa
väldigt fint omslag! till all lycka med boken!
2015-09-17

  walborg
Roligt att läsa Din presentation och tt Du liksom jag är finlandssvensk.
2015-08-12

  Ljusletaren
Önskar dig varmt lycka till och ropar sen glatt ut i etern *heja, heja*
/kram
2015-08-06
  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET ALLA POETER!
En liten uppdatering om vår poesiantologi - Poeter 20 år!

Vi öppnar 3 rimmade paket - Rimtävling
Här nedan presenteras de vinnande bidragen i poeter.se Julrimtävling!

Julrimstävling #3 - Tredje advent