Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nerikesslättens hymn nu igen nytt försök nr 2


Kära kära havre

Jäser mognar stillnar
sover bort onödig tankegång
om något annat bättre.

Fälten jag vill ge dig
är fulla av springande blåklint
vågen av okynnesblått i skimrande gröna pälsen
begär inget
ber dig
stå med mig.

Svårt att vara stilla
en endaste sekund och leka strå litet strå
under sommarens mogenhimmel.

Lenhetens valkar
vagga dygnet runt
jordens egna älsklingar
frön och plymer i mig
ber om mina böner.

Våga vara vilans vida landskap
klä dig i mina kjolar
du får ta allt du behöver.

Fröets gula dans finns som ett ospelat spår i din kropp

du som redan kan dansa
vals
hambo
schottis
polka
tango tango tango
varför tvekar du?

Sädesfältens ansikte lyser i mitt fönster
tittut gräddmagar lin och råg
här är hemma .




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-07-23 12:50



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillar texten!
2015-07-26

    Lena Söderkvist VIP
Sensommarkänsla. Du har ditt eget sätt att skriva på, vilket märks väl här.
2015-07-23

  Sommarina VIP
Ser bilder. Och gräddmagar lin och råg. Så vackert.
2015-07-23

    Sefarge VIP
Härlig Sommardikt.
Som slinker in i sinnet.
Finmålad Skaldekonst!!
:)
2015-07-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Ser åker och äng i färgrika bilder. Du skriver i samma fantasirika bilder som du målar. En fröjd att läsa!
2015-07-23

  Stefan Albrektsson
Vackert, färgrikt och kärleksfullt! Snygga alliterationer ger sväng i både sädesfält och dans. Älskar sista strofen!! Gott!
2015-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP