Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
har ingen fantasi skriver som det är....


Din bipolära dörr darrar i mig

Grova sträva tax i min hals
du gör så ont
stygga blanka hala sax i min hand du gör så ont.

vinden tar dig med när löven faller
sovande får inget undantagstillstånd

Drömma sig frisk jag drömmer mig frisk
du får inte störa
vindmamma ta dig en annan dotter jag sover
imorgon ska jag kamma djävulens lockar men inte nu.

dörren låst kring lingona
dörren låst kring ankan
dörren låst för snälla mammas lust att lägga benen rätt i kroppen
dörren låst för blåsippor
dörren låst för promenaden i skogen
dörren låst för att städa bland hennes många trasiga burkar och hyvlar och ångmaskinerna som jobbar på högvarv
i det tysta rummet där du sover
som är stängt som är ditt

Bh:n i svartaste spetsar knyter fast dina bröst hårt över hjärtat
röd mun dra sina spröda linjer
kvadraten är tillfällig, en bubbla av havets finaste dröm om sig själv.

Har du blivit en drömmande krigare?
tabletterna ligger omkring dig som pärlor
vita svarta röda.


Jag ropar hjärtat in i mig säger till det att du har ett eget hjärta
bara du vet var du bor
så ont att du måste sova mitt i sommaren
att jag måste vänta
när såret sys ihop
ditt vackra hemska sår.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 526 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-07-23 17:23



Bookmark and Share


  Alysse VIP
Naket starkt blottat
smärtsamt och mycket berörande
2015-07-27

  Lars Hedlin
Så starkt inom
2015-07-26

  Anya VIP
En stark text som berör mig. Känns som om diktarjaget har det jobbigt med alla låsta dörrar.
2015-07-25

  i af apa
när såren sys ihop - riktigt
bra! i svart vitt gråtonerna &
clown näsan...
2015-07-24

  Sommarina VIP
Himla bra skrivet. Känns och berör
2015-07-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Tragiskt och berörande om denna sjuka, som är svår att hantera. Tankarna skrivna rätt ner för att få ut frustrationen, beskriver ditt inre bra.
2015-07-23

  Undrar
Så himla rolig du är mitt i pölen
2015-07-23

  Marita Ohlquist VIP
Berör mitt innersta!
2015-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP