Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dröm ordagrant

Han har blivit en dvärg och flyttat till en grop där han har show varje kväll.
Trots sin höga ålder försöker han smidigt vika ned kroppen i en resväska.
Området han valt är den minst besökta platsen i Sverige.
Vattenfyllda diken skär sönder landskapet så man knappt tar sig fram.
Lerjorden klafsar fet om mina gummistövlarna.
I högtalaren strömmar musiken från kvällens band. Ett gäng småkillar hårdrockar för fulla muggar. De försöker vara oberörda av att endast jag och några höga granar är publik.
Dvärgen sitter i resväskan som slår igen lite då och då.
Han ler. Tänderna lyser vitgula. Ganska läskigt.
När jag ser efter noggrannare ser jag att det är blod och inte vatten i sprickor och diken.
Doften av järn. Stiger.
Jag börjar klä av mig mina 20 lager vinteroveraller.
Fäller ut helikoptervingar ur nacken som snabbt tar mig upp i luften.
Ser då att dvärgens grop befinner sig i en slalombacke.
Det är sommar och backen är helt grön av sly och buskage .
Allt grönskar utom gropen. Ovanifrån smälter dvärgen popbandet granarna samman till en liten svart punkt.
såhär ser den ut
.

Alla vinkar farväl i punkten: Dvärgen,rockbandet och granarna.





Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-07-27 11:46



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Kan inte tolka det här, känns som om allting är svårt i alla fall. Texten verkar medvetet sparsmakad, och det är nog rätt med så många galna detaljer. Ingen dålig underhållning, vad det än handlar om.
2015-07-29

  KattenKin VIP
Spännande dröm, gillar dvärgen i resväskan och slutet var coolt!
2015-07-28

  Lars Hedlin
JA där i kan allt hända!
2015-07-28

    Elisabeth Nilsson VIP
I drömmarnas värld kan det mest egendomliga hända.
2015-07-27

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som stimulerar tanke, känsla och fantasi!
2015-07-27

  Nanna X
Oj. Du drömmer ju lika vilt som jag. Tänker på en vit dvärgstjärna, koncentrerad energi..n
2015-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP