Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan gråsugga

Nej tack jag vill inte följa med i din eka.
Du är som en gråsugga säger han och skrattar
Är jag en gråsugga bara för att jag inte vill vara med dig tänker hon.
Hon fnittrar lite tillbaka. Fnissar för att slippa säga något..
Hans andedräkt är för gammal. Hans hud liknar inlagd stekt strömming tänker hon .
Titta nu är den hel igen. Han sträcker fram spegeln.
Hon lyckas se i den utan att fastna i sitt eget ansikte.
- Så bra, tack va snällt!
Han står frågande bredbent framför henne.
Vad kostade glaset ? säger hon
Äsch det bjuder jag på säger han.
Men det vore roligt om vi kunde komma ut med båten någon kväll....
Han är lång och smal. Skägget stickigt och glest.
Sällan att jag fiskar med spinkiga skäggnyllen tänker hon.
Javisst säger hon någon fin kväll så sticker vi ut till ön.




Prosa (Kortnovell) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-07-27 12:58



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tycker om tonen och stilen!
2015-07-28

    Tommy M
Mycket fin friskhet i kortnovellberättandet!
2015-07-27

    Lena Söderkvist VIP
Så typiskt det där Vi ses någon gång och så menar man aldrig.
2015-07-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra dialog, där man ser människorna levande framför sig.
2015-07-27

  Marita Ohlquist VIP
Du har gjort det igen!
Skrivet en dialog som väcker tankar och känslor.
Bra.
2015-07-27

  Stefan Albrektsson
Ljuvlig liten kortnovell! Du är makalöst bra på att skriva naturliga dialoger och smådetaljer som gör att leendet bryter fram på mig som läsare.
2015-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP