Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förr slängde man dem på bålet och tände eld , nu ägnar man sig åt privat och medialt förtal. Finns bara en mening med sådant och det är att göra sig själv bättre och trycka ner andra.


Häxor bränns än

På tokars
funktionshindrades
sjukas
oliktänkandes
misslyckade
främmandes
avvikandes axlar

läggs bördan av att bära upp självkänslan
hos dem som inte har någon
som lever av hat förakt och mobbing

Historien upprepar sig
bara namn och former byts ut

Idag får hatet hjälpa
av allehanda sociala media
politiskt korrekta maffian
stress vanmakt och polariseringar

Intoleransen växer
friktionen ökar
stenkastarna går fria
förövarna blir offren
och alla förlorar


Lena Renman 2015-07-24

Lyssna gärna på;
https://www.youtube.com/watch?v=YnA09arDohE





Fri vers (Fri form) av Lena Renman
Läst 548 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-07-24 10:38



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Förbaskat bra skrivet, och så sant!
Bra att du belyser detta!
2015-07-24

  Svartsilver
en verkligt viktig text.hatet flödar i vårt samhälle .
2015-07-24

  Larz Gustafsson VIP
De som talar mest om tolerans är de mest intoleranta.
Och de som samhället daltar med sitter och hånar andra fast de själva är parasiter.
2015-07-24

  Trädskugga
Så sant, ska upp på agendan!
2015-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman