Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Erfarenhetsbanken

I min erfarenhetsbank

har jag samlat

guldmynt och nödmynt

Guldmynten har berikat

mitt minneskapital

medan nödmynten

givit minusränta

De flesta mynten

härrör sig

från mänskligt kapital;

som möten

med andra människor,

och de situationer

och händelser

som varit.

Det är möten

med rejäla människor

som utgjort guldmynten

och de onda och beräknande

har varit nödmynten

 

 




Prosa av Valter Örn VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-25 13:32



Bookmark and Share


  Racel Rosa
Tror inte vi skulle se värdet i guldmynten om vi inte samlat på oss dessa nödmynt.

2015-07-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra metaforer i din tänkvärda text!
2015-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP