Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyssna då!

Sverige bäst i världen
på att skjuta budbärarna
om och om igen...
Så fort någon dyker upp
med klagomål, om trångmål
om mycket som inte nått tänkt mål...

Budskapet de har, det tas inte till, inte in
brottet sen som skottet läggs på
budbäraren den, så är det och
så blir det om och om igen...

Så undrar de styrande
varför allt går åt pipan
var finns då den glipan...
Men de borde ju begripa
om det ofta illa går
då det tänkta inte fram når
år efter år efter år...
Att allt inte rätt till står...

Då borde de ju ingripa
och lyssna och slipa
till sitt system bättre då
än att låta samma sak pågå
galet år efter år, efter år...

Under tiden laddar de om bössan för att med
nästa skott få bort orsaken till felen budet...
Istället skulle de ta av sig mössan bocka
och tacka, att nå´n vågar protestera
och berätta vad som skett snett
och visa att just de kan det
I VARJE FALL BÖRJA LYSSNA
OCH SEN FÖRSÖKA ATT
ordna allt till det bästa
för folket som för landet!









Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-25 14:14



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
insikter i denna
2015-07-26

  Irene Åberg
Hej*
Så SANT SÅ
LYSSNA Använd din Hjärna
och ditt Hjärta*Sympati
Det Bästa för Alla*KRAM
2015-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt