Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljuset från ficklampan i dungen





En dag
då Edelweiss tuggade på tuggummit
och fäste upp masoniten
för fönstret med det



såg han att gatlyktan
nere i dungen var släckt.



Han tittade på klockan,
hela dungen låg mörk.



han satte raskt fast masoniten
och masade sej ned med en ficklampa.



Han satte sej ned
och lös upp mot lyktan.



Snart började de första
nattfjärilarna göra entre`.



men de var runt
hans ficklampa de kom



Edelweiss kände sej lättad
och satt där i timmar
och såg deras dans



medan byggnadsställningarna
skakade mot fasaden av vinden.



Den söndervittrade
ska få ett nytt skimmer för ögonen.



Man såg de varma sovrumsfönstren
ligga som en ljuspelare
våning för våning
i mitten av huset,



Förutom ett,
där vit masonit höll något ensamt



ostört
i sin fridfullhet




Prosa av Lars Gullberg
Läst 219 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-07-25 20:44



Bookmark and Share


  jimmy johansson
En ny Edelwiess vagt koniska ansikte blänker blött i vit masonit.
Kvadratiska transparanta pupiller söker sig mekansikt mot vit masonit.
Skönjer en skugga av sig själv och suckar lätt av belåtenhet.
Vit masonit det måste vara något magiskt med vit masonit.
Tänker en ny Edelwiess.
2015-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg