Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På drift


Redan vid sjösättningen
börjar våra kroppar ta in
tidvatten genom sprickorna. 

Tyngre och tyngre vandrar vi
genom vågorna och söker
ett fastland, en hemmahamn. 

Våra urgråtna ansikten
skrumpnar av alla nattsånger
till de vindlösa seglens ära. 

Hade du inte lovat att det finns
en hamn att verkligen nå,
skulle vi borra hål i skrovet. 

Under tiden försöker vi förstå
signalerna, ljustecknen, drivandet,
medan vi öser vatten och tid ur båten.

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 378 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-07-26 08:36



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
En åskådliggörande bild över livets kämpande. Förhoppningsvis finns där en hemmahamn där vi kan förtöja skutan till slut.
2015-08-05

    Tommy M
En väldigt fin och berörande dikt!
2015-07-27

    ej medlem längre
Lysande liknelse.
Imponerande mäktig, den första strofen
2015-07-27

  TrollTörnTrappan VIP
Ruggigt stark, suggestiv liknelse!! Om den nu handlar om hela vår existens? Fick mest känslan av äktenskapet, kanske en djup vänskap, trosprocessen i förhållande till Gud, eller varför inte författarskapet /poetskapet?! Nåja, det blir väl sammantaget just livet :-)
2015-07-26

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra text om livet!
Skickar en guldstjärna.
2015-07-26

    ej medlem längre
Om livet, födseln, motgångar
och vår kamp att överleva, känna trygghet tills vi dör tolkar jag ...
2015-07-26

  Nanna X
Jaaa livet är ett enda åldrande, vacker sorgsång!
2015-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson