Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag bjöd hem Edelweiss



"Höstnätter är min kreativa tid. färger träder fram och vindarna tilltar. under sommaren märker jag knappt min blick. sommaren slukar mej. Om hösten lägger sej en skön sval lite mörkare tid intill mej och vi tänder ljusen. jag blir lite mer eftertänksam. vill börja få ordning igen. Man börja låsa om sej och vill ha mer tid. Åh Augusti september mina månader om året. Man går in i rutiner och dagarna får mening. Jag skriver bättre än aldrig förr alla mina bästa verk är skapta just nu."





Jag bjöd hem Edelweiss.
Jag tog kontakt med honom där vid bänken
när nattfjärilarna flög runt gatlyktan.



Satte mej ned
och vi tittade på varandra.



Jag sade,
det är jag som skapat dej,



han sade, det är mycket större än så,
hela världen är som en parkbänk av gatlyktor och nattfjärilar,
överallt. I varenda hus lever vi.



och dagarna tar slut även för dej.



Han viskar tyst
och månen faller över oss.



Vi satt där i timmar tills gryningen kom
då de första nattfjärilarna började falla,



han suckade och pekade på sin klocka och sade
att nu är det dags att gå hem.



Vi gick i sakta mak hemåt.
jag sade jag bor snett under dej.



Där, där dataskärmen lyser i fönstret om natten.



Han sade, jo jag har observerat en viss nattaktivitet.
nu sitter vi i mitt kök
och jag tänker hur allt hänger ihop,




jag tänker hur det skulle vara ifall Edelweiss
började skriv om mej




det är ju snart augusti september denna poetiska årstid



(C) Lars Gullberg människovän och punkare




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Lars Gullberg
Läst 179 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-26 11:03



Bookmark and Share


  Nanna X
Så fint att författare och rollgestalt möts på lika villkor. På en parkbänk :-)
2015-07-26

  i af apa
vilken text
va!!!? elegant!!
säger jag som ganska
väl följt äventyret...
2015-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg