Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag vill ha lite sommarvarmt nu


I fantasin är allt gratis

I min fantasi reser jag
genom himmelsblå sky
Med ljumma vindar mot min kropp
flyger jag med tanken
runt vår herres jord

Runt vår jord svävar jag
luften värmer mig
då jag nu är närmare solen
på långt håll ser jag
palmer cypresser
och pinjeträd

Jag dyker närmare
ner mot jorden
Jag flyger rakt genom
vita ulliga moln
Jag ser en torr sandfärgad mark
vita vackra rappade stenvillor
ett blågrönt hav med mjuka vågor

Jag landar och jag ser
att jag är hemma
landet jag bodde i åratals tillbaka
där man plockar mandlar i februari
där man plockar citroner året runt
bananer och apelsiner då man det önskar
där solen alltid värmer min frusna kropp

Landet där man dansar flamenco
där man säger manjana
Där fåglarna har långa ben
och rosa fjädrar
Flamingos som speglar sig i saltsjön
Åh det var tider det

Nu finns allt detta bara kvar i mitt minne
och jag använder min fantasi
då jag besöker mitt förra land
I fantasin kan jag åka till Italien
och plocka oliver
till Frankrike och dricka rosa champagne
I fantasin är allt gratis




Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 636 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-07-27 11:28



Bookmark and Share


  Trädskugga
Du är min favoritpilot, på ständig resa, mycket bra!
2015-07-27

  mare VIP
Härligt skriven text!
2015-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP