Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag glömmer vem som är vem ...


Farbror Russinollon samtalar med Tant Kanin

Jag dör av att leva med dig.
Jag har inte bett om att vara arbetslös.
Hur kan du då vara så upptagen hela tiden?
Jag har inte bett om att bli född.
Hör du inte hur du låter?
Skiter jag i sluta gnäll på mig.
Jag gnäller inte jag talar!
Jaha så charmigt, du gnäller tycker jag.
Å va ska jag göra när du bara krymper till ett jävla russinollon!
Det där var barnsligt och elakt sagt.
Ja det va meningen för du surar bort ditt liv.
Jag surar inte jag är förbannad över att vara utesluten på arbetsmarknaden.
Du tycker att jag är ful för jag har fått leverfläckar.
Nä då du duger.
Duger! Hur kan du säga så!
Jag menar att du är söt.
Jag är inte söt jag är levande. Levande är hungriga...
Jag är deprimerad låt mig va!
Jamen deppa ordentligt då.
Hur då menar du?
Jag menar att du inte ens kan deppa bra.
Du är en verbal häxa en jävla mansförtryckare!

Dyngbaggar rullar sin dynga... släpper den inte med ögonen en sekund. Men du bara surar som en trasig tygkanin.

Ska jag vara glad över att jag har ont och börjar bli gammal?

Nej men du är en pest för din omgivning.

Ja men skaffa någon gladare kanin då.
Jag gillar inte kaniner.
Skaffa något annat då.
Jag vill inte ha något annat än dig.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-07-27 12:51



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Två aktörer, varav den ena gnäller på barnets vis. Finns i verkligheten, har jobbat med en sådan person en gång. Fast din dikt kanske belyser endast ett enskilt tillfälle? Vågor och dalar är vi många som har... Mänskligt och nära.
2015-07-29

  KattenKin VIP
Frustrerad dialog när kärleken hatar för att den så innerligt vill älska.
2015-07-28

  Lars Hedlin
Så härligt framfört :)
2015-07-28

    Tommy M
Det är bra, du tar ut svängarna. Gillar speciellt att den "verbala häxan" dräper till med "dyngbaggar" i sin nästa replik. Och att den mjuka avslutningen gör det mycket mänskligt.
2015-07-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken underbar och mänsklig dialog!
2015-07-27

  Marita Ohlquist VIP
Häftig dialog i mörka toner som avslutas i ett skimrande ljus.
2015-07-27

  Stefan Albrektsson
Wow! Här brinner det och erupterar i replikskiftena!! Och slutet är bomull av kärlek. Fint!!
2015-07-27

  Trädskugga
Norénsk syra och beska, förträffligt dysfunktionellt och bra!
2015-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP