Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kysser varandra med öppna själar; gammelgäddan i vassen

vi är alldeles för sent ute men det
stör inte oss för vi
faller som furor och
förälskar oss och gör allt sådant som

får folk att rodna av
bara tanken men vi drivs av vår
kärlek eller lust om man så föredrar
och vi målar varandra

så vackra och det är alltid solnedgång, rosa och
alla moln finns bara för
spänningen och dramatiken och vi dansar
och

kysser varandra med öppna själar och vi vill
mera och alltid och vi kommer så bra
överens och annars och
hela jag lika

vidöppen som min åtrå och du
dansar ut mig på okända
vatten och vågorna gungar oss men
då vet vi inget om

faran som lurar lik gammelgäddan i vassen för
i kärleken målas skuggorna ljusa och
jag ska aldrig någonsin
förbittras

men du är inte ensam och om din
dotter
värnar du och det är klart, som
hon

behöver dig kan det ju inte vara annorlunda och
jag känner hur klänningen ändrar
struktur och jag blir
sådär stillsam

och sedan kan man ju undra men jag ska
aldrig aldrig, jag ska inte förnedra mig, inte
låtsas om för i slutet segrar det goda,

ska det vara och jag ser dina ögon
glänsa, hör din röst kuttra och jag vet
att en gång gällde det
mig




Fri vers av Mia Bergenheim
Läst 522 gånger och applåderad av 20 personer
Utvald text
Publicerad 2015-07-27 21:10



Bookmark and Share


  WyS VIP
Fin rörelse och vackra beskrivningar av passion!
2015-08-08

    orgelspelaren
Något mer detaljerat om dikten: fantastiska uttryck som "kysser varandra med öppna själar" och "vi målar varandra så vackra" etc. Sedan är det som om mörka skyar fördunklar den sköna bilden och sorgen över de magiska ögonblickens försvinnande tar vid. Koncentrationen på "oss två" bryts och det finns en tredje part med i bilden, även om det råkar vara hans dotter. "En gång gällde det mig" blir slutraden, ett vemodsfullt och sorgset konstaterande.
kysser varandra med öppna själar" trots att vi "är alldeles för sent ute", "vidöppen som min åtrå
2015-07-27

    orgelspelaren
Du skriver underbart fin poesi!
2015-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim