Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poe-try


Kyrkogården

Nattregnet piskade
sköljde ut dammet till
glimmande sörja
Hon tittade bakåt

Där lyktstolpar kastade
spöklika skuggor
var stenarnas inskrifter
talande eldar

Så framdök ur intet
en luggsliten ansiktsmask
rösten var fordrande
Söker du något

Hon föll i ett mörker, och
väcktes vid gryningen
blickade upp, fann
en ljusblå rektangel

Med skräck såg hon bottnen på
kistan som sänktes
men skriket satt fast
i sin gurglande strupe

Då lyftes hon ur
sin förfärliga mara
av klockarens hustru
en kvinna med järnhänder

Ögonen, nålsmala,
visade motvilja
Orden var få, lydde
Sov inte här.



27/7 2015




Bunden vers (Annat versmått) av Lena Söderkvist VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-07-27 22:14



Bookmark and Share


  rundgångbalansochgungning
Riktigt bra! Bokmärkt
2015-07-28

  Linda CH VIP
Spännande mardrömslik historia!
2015-07-28

  Marita Ohlquist VIP
Som scener ur en film.
Bra skrivet.
2015-07-28

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Balanserat skriftat !
2015-07-28

  Valter Örn VIP
Låter som en perfekt skildring av en mardröm som man kan få när man har tagit starka mediciner.
2015-07-27

  Svartsilver
wow vilken fantastisk dikt! vilket tempo och vilka bilder! härligt mörkt och burrigt.
2015-07-27

  Nanna X
Fyndig ingress, nog har du lyckats piska upp Poe-stämning...
2015-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP