Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Polisen säger nu...

Alla skall känna sig fria och trygga
i samhället, kunna röra sig fritt
var de än vill, inte bara på dagen
utan även på natten, ja dygnet runt...

Men det är ju en utopi...

Så fungerar det inte...

Så ser det inte ut varken ute
eller inne, inte någonstans...

Jag vet då ingen kvinna som trots nej
till en man om han vill har fått honom
att förstå att hon är inte intresserad
av honom. Det slutar med att hon
får lämna platsen som hon
hade tänkt att vara på...

Var finns friheten då...

Jag har till om med hört det sägas
i domstolar av rådmän att det
behövs mer än nej om
man inte vill...

Jag fattar inte att ordet nej
inte förstås när det gäller en man
som vill ha en kvinna...

Annars när nej används som besked
som svar på någon ställd fråga, fattar
frågeställaren direkt att nejet betyder
inget intresse finns...

Domstolarna sägs ju följa vad som står i
lagen, men om nu inte nej räcker till att säga
att man inte vill, då får väl vår riksdag
skapa ett nytt ord för nej som blir
bättre och starkare att ta till
när man inte vill...

Det skall väl inte vara så jävla
svårt riksdagen för er att fatta!
Om det enda som behövs för att
vi kvinnor skall få röra oss fritt utan
att få känna oro så behövs bara ett
nytt och starkare ord än det gamla
intet sägande nejet! Det är väl lätt
för er att ordna till, ni som jobbar
med att bygga upp och på
med ord hela tiden!

Jag skall skicka denna text som
ett brev till riksdagen! Vem vet kanske
någon där fattar och förstår hur livet ser
ut för oss som lever i den
verkliga verkligheten!





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-07-28 09:55



Bookmark and Share


  L.byström
Bra!
2015-07-29

    Dan Myrbeck
Detta beror på att det är vanligt att det spelas ett spel, där nej efter ett tags dialog blir ja. Så det är svårt att skilja på detta, och fallet när nej kvarstår.
2015-07-28

  Marita Ohlquist VIP
Må facklan brinna så länge det behövs!
Bra skrivet.
2015-07-28

  Lars Hedlin
Egot segrerar ner till intet....
2015-07-28

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Polisen lovar månen.
Ja, så är det många kvinnor lever i exil i Sverige på inbäddade soffor hos kompisar för att utredare vill också ha 10 st. knull i sammankomster, betalda innan går vidare… annars får hon lämna platser hon valde bo på åt tändstickornas rättvisa eller tågrälser exaktitet eller varför inte Isis i svenska kalifat 2015…

2015-07-28

    ej medlem längre
"ett nytt och starkare ord än det gamla
intet sägande nejet!"
Det var smart!
2015-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt