Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


utöver ditt vanliga sätt att kommentera ser jag gärna synpunkter på vissa upprepningar - kan de tolereras eller borde jag omarbeta?


Transformationer av livsdrömmar

 

 

 

glatt gröna lådor
med portionerat liv
återuppväcker
den jag en gång var

 

intresset då för förgånget
kryddas nu med rörelse
över drömmarna

att de, lagda på hög,
upptravade, skrinlagda
överlevde. Som om

drömmar invävda i hopp
vore själens specifika mycel,

som om bara mörkret
kan ge dem kraft att växa
åt olika håll, förgrena sig
kors och tvärs, innan
de tränger upp till ljuset

vem vet i vilken form?


       Men alltid, alltid trängde de fram,
       sönderbrutna, transformerade
       till skärvor av meningsfullhet
       att fogas samman i mitt livs mosaik


2015-07-28   13:18

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Minkki VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-07-28 12:24



Bookmark and Share


  walborg
Suveränt arbete. Associerat till Marcel Proust som jag just håller på och läser av och om och kring.
2015-07-29

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Du frågar om upprepningar.
Det är väl helt OK med upprepningar. I synnerhet om du visar att de är medvetna. Låt upprepningarna bilda en struktur. Upprepa 3-4 ggr i stället för 2. Sätt dem på samma ställe i stroferna, eller markera dem kursivt...

Hmm. Tankarna från mosaik far vidare mot... kalejdoskop. Mosaikens skärvor kastas om och bildar en helt ny bild varje gång man tittar på dem...
2015-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP