Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt livs första sonett, typ kul!


Idag regn imorgon regn

Regnet nu slutat på huset hamra hårt
fåglar kvillra mellan droppande björkar.
Att stilla sinnet mitt är viktigt men svårt
ljuset i mig längtar efter ljus, minnen mörkar.

Ser mig klamra fast på en trehjuling röd.
Fram i snöpligt maklig takt rullar jag hem.
Kroppen tynger och cykeln önskar sig död.
Helikoptern surrad på flaket med rem.

Formen skaver lilla cykel lilla språk
vägen luta av tankars galna lågor
lyssna mogna matador du väger lätt.

Klä av dig skrudar elva släng din påk.
Sommaren är grå i år. Full av frågor
droppar gnugga hjärnan blå. Är jag en sprätt?




Bunden vers (Sonett) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-07-28 13:55



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Int vet jag mycket om sonetter, men här har du helt klart lyckats skapa något med knasluvan på.
2015-07-29

  Lars Hedlin
Mycket bra!
2015-07-29

  i af apa
instämmer med Marita,
bravo!!
2015-07-28

  Marita Ohlquist VIP
Bravo!
2015-07-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Håller med Katten Kin! Superballt diktat. Hr heller aldrig gett mig på en sonett.
2015-07-28

  KattenKin VIP
Och den sonetten går omedelbart in på favoritlistan över världens ballaste - busvissling och applåd!

Allvarligt talat så är den helt underbar. Jag har aldrig skrivit någon, för de känns ofta så högtravande, men den här ska jag spara och låta mig inspireras av.
2015-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP