Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Karuseller rostar i regn


Hon i ensamhet


Raden har gått sönder.
Trädets ryggrad nedböjd över
en flod av ord.



Trycksvärtan är en horisont om natten då du är som vackrast

Hörnet i rummet
är sytt med silvertråd. Smekt av dagar då alla lämnade allt kvar i dimridåer
i röklukt och syntetisk slummer



varmt blod i ådror
Andetagen stryker längs väggarna.
tar plats i stolen där




Han börjar skriva

"Fönstret är våra ögon
som kikar in, Vi vill lyfta henne och ta henne ut i månskenet
låta det tunna tyget innanför falla som ögonlock."




Den brinnande energin av blåst utanför sveper som tankar i hans huvud när han skriver, han skriver : "Allt som kommer utifrån är en tröst
som vill tränga in och omfamna henne."



Skriva henne naken,
borsta det svarta håret

ut över de klippor
som bildar kontinent.

'

Han fortsätter



"Fyren blinkar
när hon knäpper upp linnet,



tusentals båtar som sjunger
invid en sluss Dörren in i dej tinar efter vintrar av ensamhet."



Han reser sej glipar med persiennen
Han tänker



Hon är en ensam regndroppe kanske dunstar snart
Han skriver hur de nuddar varandra



nästan bildar en pöl där hela månens spegelbild ryms





Prosa av Lars Gullberg
Läst 380 gånger och applåderad av 20 personer
Utvald text
Publicerad 2015-07-29 10:21



Bookmark and Share


  Herr Spenat
Bland det bästa jag läst här!
2015-08-20

  Hestia VIP
Hmm, så fint, så lätt, svävar...
2015-08-19

  Dobrica Vukovic VIP
vackert

2015-08-19

    ej medlem längre
hela dikten böljar av magi o mjukhet
2015-08-19

  kerstin skriver VIP
men åh - orden dansar på min hud och reser hårstrå för hårstrå. jag tycker särskilt om:

// Skriva henne naken,
borsta det svarta håret

ut över de klippor
som bildar kontinent. //
2015-08-04

  catharina.jerbo VIP
vilken vacker väv!
2015-07-29

    Melona
Fantastiskt lidelsefullt och egensinnigt. Älskar bilderna och språkets lätthet!
2015-07-29

  i af apa

Mycket
& vackert....!

det händer otroligt mycket
i mellanrummen du lämnar...
2015-07-29

  Anya VIP
Mycket fint detta. Originellt för du fram orden med en fin rytm.
2015-07-29

  Nanna X
Å så vackert, mitt hjärta smälter :-)
2015-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg