Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För allas lika värde


Vi svek dem

de såldes ut
med lägre arbetaravgifter
sa att det skulle skapa många nya jobb
något som aldrig skedde

arbetsgivarna väljer arbetspraktik
utnyttjar våra ungdomar
vinsterna i företagen ökar

många utan fullgoda gymnasiebetyg
skulden
unga saknade disciplinen
föräldrarna gjorde inget aktivt val

kommunerna går på knäna ekonomiskt
effektiviserar komvux och stänger dörren
med skeva regler

beroende av
den rätt bakgrunden
rätta kontakterna
pengar
finns

arbetslösheten skenar

kan inte flytta hemifrån
fria marknaden bygger inte för ungdomarna
finns inga vinster
höga krav för att för att få ett förstahandskontrakt
för de få hyresrätter som fortfarande existerar

taket för andrahandshyran togs bort
sköt i höjden
trångboddheten ett faktum för drömmen
kunna flytta från morsan och farsan

beroende
någon kan låna på huset
till insatsen
gå i borgen för ett bostadslån
för den dyra bostadsrätten

bostadsbristen skenar

Ingen kan komma kräva att de ska ta hand om oss
när vi blir gamla

– när vi svek dem




Fri vers (Fri form) av Annica_N
Läst 388 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-07-29 11:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annica_N
Annica_N