Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


det var en seg text, den vägrade ge sig... "stampar" alluderar på ett av dussinet smeknamn i barndomen, helt överraskande tillropades jag häromdagen med namnet Stampe av en barndomskompis som besökte stan


Inspirerad av Marita Ohlquists födelsedagstext

 

 

jag hör till en fin generation:

jag hör till släktet fläckiga pantrar

som älskar livet fastän de kantrar

 

jag är en skrynklig och fläckig panter

hänförd till kategorin "gamla tanter"

- av ungdom, med ungdomens rätt -

 

ty, det hör till ungdomens sätt

att förse dem de ser med etikett.

Föga hänförd av detta tar jag mig ton

 

i mitt inre, men sjunger ej ut min ofrid

mot unga som lever i  annorlunda samtid

och tacklar sitt liv på så annan fason

 

än de normer jag lärt mig - de kallades vett -

men idag är det litet av det som är rätt:

nu gäller en främmande, ny schablon

 

en gång var jag ung, en gång ett barn

som betvingade havet fastän ett flarn,

som saknade höjdskräck på himmelsbron

 

jag var en ung panter som blev en mink

en livsärrad skruttpäls, det gick i en blink,

blev sessa avsatt från barndomens tron

 

och åren kom, åren gick utan fagra behag

vart hyfsat lugna, blev till liv varje dag

en dag i sänder, var dag på min fason

 

och visst, varje år

blir jag jämväl äldre -

ett år, säger någon,

men jag stampar hellre

på stället för att

barnet inom mig

ska hinna i fatt

alla osjungna sånger,

allt olevt liv,

ska återge det vuxenglömda

min barndomsdrömda musik

 

 

 

 

 

 

 

 

2015-07-30  10:20 -- 2015-09-5  13:57

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Minkki VIP
Läst 447 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-09-05 13:02



Bookmark and Share


  erkki
Ett reflekterande epos över all den insikt livet givit dig. Riktigt fint. Glimten i ögat!
2015-09-05

  Bibbi VIP
Suveränt bra.
2015-09-05

  i af apa
mycket fint
här...!!

visst
att vara äldre
är att ha varit
ung...

det med...
2015-09-05

  Marita Ohlquist VIP
Många fina strofer här att att läsa och begrunda!

ex
"jag var en ung panter som blev en mink
en livsärrad skruttpäls, det gick i en blink"
2015-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP