Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i Datortomografins händer



Jag ville, men kunde inte
gråta
det gjorde för ont för tårarna
att falla


Buken svullnar, känner koldioxiden
fylla insidan
pressar organ åt sidan
likt rivjärn i tarmen

Lungor kastar, svedda svalor
ur strupen
kanylen tränger djupare in
för varje droppe klar vätska som måste passera
mitt hjärtas inre väggar

"Håll andan Camilla"

Det är buken som måste le åt kameran.











Fri vers av Baystream
Läst 383 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-07-30 11:30



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Gillar den här dikten om det allvarsamt svåra - med en distanserad humoristisk rad som knorren på grisen: "Det är buken som måste le mot kameran!"
Bra skrivet!
2015-07-30

  Maria Sundelin VIP
Talande
Kramar
2015-07-30

  Ulf D VIP
Det allvarliga går inte att ta miste på, den sista raden lyfter undan något av det. Bra text!
2015-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Baystream
Baystream