Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Porträttet från barndomens väggar


Jag minns inte deras ögon

jag har glömt dem
alla dessa människor
jag minns ändå dagarna
som var så fulla av hopp
men deras ögon minns jag inte

bara tingen omkring mig
och bilderna, porträtten
på väggarna, ansikten med
ögon som såg på mig

jag minns en stol och ett par
slitna vinterkängor
mattan som kavat ihop sig
och gruset under fotsulorna

jag minns solljuset som sken
in genom burspråkets fönster
akvariefiskarna och den blå
zinnian

det var på femtiotalet
då människorna var högre
högt över mitt huvud, log de
åt det allvarliga barnet

jag minns deras munnar
men jag minns inte
deras ögon




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-07-30 22:44



Bookmark and Share


  Flicis VIP
Ett fint sätt att beskriva ett barndoms minne
2015-08-12

  Racel Rosa
Så starkt och välskrivet
Mycket mycket bra !!
2015-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP