Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ensamhetens galenskap är balansgång


Det är en lång dag av tystnad, innan du svär över att jag ber dig vara någonting annat. Du vill verkligen inte ändra strukturen, vågar aldrig tänka tankar om hur blixten sätter barndomslandet i brand och att brandbilar aldrig rycker ut.

Ugnen är het när du går balansgång bredvid, brödet är redan bränt, men när du trillar finns endast jag och fångar ensamhetens galenskap, försöker bända ner regnbågen som plåster över torkat blod.

Vissa sår är acceptabla att lägga bakom hjärtat, somliga händelser göms undan långt under blomsterbädden och saknadens konstiga tårar. Det är väl självaste fan att de gör ont när det mörka sällskapet sjunger psalmer falskt.

Idag handlar det om oss och barnen som ritar solen kring drömmar, ändå slår du på blåljus och sirener, åker för att rädda det som finns kvar i askan. Det är första gången jag hör dig skrika rakt ut och sen biter du hål i tungan.

______




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-07-31 19:26



Bookmark and Share


    Oprofessionell
Fullständigt makalös text, den berör och tar precis där den ska med dina träffsäkra ord!
2015-08-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Tragik och komik i salig blandning och underbar prosa.
2015-08-06

    ej medlem längre
Fulvackert. Så otroligt vackert och poetiskt skrivet om egentligen fula saker.

Gillar det väldigt mycket.
2015-08-01

  KattenKin VIP
Många vackra stråk i din tragikomiska text - applåder!
2015-07-31

  Marianne Räf
Den bästa text av dig, jag
läst -- på länge !
2015-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP