Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

E6


Tallarna, med sina trassliga huvuden,
står långbent längs motorvägen.
Sörjer sina förlorade kottar. 

Över dem hänger slöjande skyar,
blyertsgrå moln seglar in från havet,
                                      det luktar Gud. 

(Jag känner ingen mänsklighet,
bara personer,
inte heller äter jag bara bröd.)          

                   Mene mene tekel, min vän. 

Vi rusar fram i rullande rustningar.
Tittar på de andra. Möter blicken.
Mäter avståndet. Griper ratten och parerar. 

Eller är vi bikupor på hjul? Stridsmålade
och beredda att försvara vår honung.

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 328 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-08-01 06:26



Bookmark and Share


  Minkki VIP
rusar fram i rullande rustningar - den formuleringen tar mig helt... tills jag upptäcker bikupor på hjul. Bra bilder!!
2015-08-07

    ej medlem längre
Scenen i de två första är oförglömliga.
Sen spelas det vilt med Gud och Jag.


2015-08-02

  TrollTörnTrappan VIP
Träffande hur träden tydligen kan beskrivas i mänsklig skepnad!!!

(även när man inte ser skogen för alla personer... eller bara vill känna träden ett och ett, på tu man hand)

Bästa bil-beskrivningen jag stött på!!
2015-08-01

  Magdalena Eriksson VIP
avslutet är suveränt bra
måste läsa denna flera gånger
men det svänger
rullar på vägen en farkost av ordkonst
och sedda människoulvar snabba.
Hatälskar att åka bil gör jag
2015-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson