Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En parafras på PoemArtDaires ”Ålands hav”.


Fostervattnet


håret svettklibbigt över pannan, blodspåret,
knogarna vitnade likt klipphällar
krampaktigt grepp om stålets kalla
skriket krystandet värkarna
placenta och navelsträng som
blodrötter band dem samman bräcks loss 

krystar intervaller intensivare klyver mistlur
ekot

 

 

 Ålands hav (PoemArtDaire)

som en kvinnas hår, en omöjlig karta,
öarna ligger som dimögda havsödlor
med blodad tand mot djupet
tystnaden krusar vattnet
urbergets sträng försöker till
bristningsgränsen hålla kvar tonen

tiden som går mellan skeppen viskar
stillhet
(Resedagbok/Finland)

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1887653

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 292 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-08-01 08:14



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Du målar bra med din penna!
Får många bilder för min inre syn.
2015-08-02

  Anya VIP
Fint. Själv blev jag mycket förtjust i Fostervattnet. Vacker bild av det största av det största. Jag får massa bilder av dina ord. Bra!
2015-08-01

  Magdalena Eriksson VIP
starka dikter
blir särskilt glad av denna närvarande man
som ser en kvinnas hår såhär.
hopp om livet.
2015-08-01

  Nanna X
Oj vilken kontrast, en ny klippa föds i parafrasen... mycket fina dikter båda två!
2015-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson