Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det tappade

Det kunde vara nerverna
åldern
drickandet
cigaretterna
det som påverkade tarmarna
eller också var det karma
för något han inte förstod
men sammantaget
där låg det
allt han hade förlorat
slutligen
också hans egen skit
hans förmåga att hålla sin avföring
och sköterskan hade berättat om nyttan
av regelbundenhet, om toaletträning
om olika patienters framsteg
om diskreta blöjskydd
och antibakteriella underkläder
och han tyckte att det var en mycket trevlig sköterska
uppriktig och vän, som nog bara ville honom väl
men han förstod ändå att hon aldrig riktigt kunde förstå
precis som inte han heller en gång i tiden kunde
ingen, kan riktigt förstå känslan
av att inte längre kunna hålla sin egen avföring
förrän den ligger där och smetar mot ljumskarna
men han satte sig ändå
som han alltid hade gjort
efter sin tredje mugg kaffe
och sin femte Commerce
runt tio på sin toalett
han tog god tid på sig
och betraktade noga det som låg i hans blöja
innan han rev bort, omsorgsfullt vek ihop
och förpassade den i papperskorgen
sedan torkade han sig i arslet, spolade
och kände närvaron av det som förstod
det triangelformade huvudet med de bruna ögonen
det som fullständigt självklart satt och speglade honom
det hade blivit hög tid för morgontoaletten




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-08-01 11:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP