Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omedelbarhet (Filosoficirkus)


Snövitt sommarmoln
dras över det himmelsblå
- och jag: mysteriet! 

Sartre äcklas av en svart rot.
Camus tröstar Sisyfos. 

Anti-existens,
absurditestsvurmande,
livsförblindande 

tjocka bakelitbrillor
stirrigt navelskådande. 

Kafka vaknar upp
till insekt. Kierkegaard är
också puckelrygg. 

Rilke och jag cirklar runt ett
urgammalt Torn: falk, storm, sång?

 

 

 




Bunden vers (Tanka) av Stefan Albrektsson
Läst 366 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-08-02 08:54



Bookmark and Share


  Jaseph
En tanka-svit om tankar...Jag läser in mig själv i den inledande treradingen. (Känslan av svindel inför mysteriet! )Goda ord mot slutet som jag känner igen från ett av textförfattarens översättningsprojekt...Den här texten slår emot oss med en absurd kantighet och en stor portion humor!!
2015-08-04

    ej medlem längre
De har väl drivits bort ganska långt, filosoferna, i vår tid - långt bort som delar av förklaringen - nu står vi här med en värld som vi fördärvat och fördärvar i en miljö vi gör detsamma med - för att vi kan det. Vår tid kännetecknas av brist på förståelse för vad det är vi gör mot annat och andra.

Vi saknar en filosofi som fokuserar på att vara tom i bollen.
2015-08-03

    ej medlem längre
En filosof skall aldrig återge andra som dem är. Utan ge en förklaring nu till varför du skriver så och varför du skrev om Albert Engström. Han är ingen filosof en filosof skall ge sig hän i det som är att vara egna verk och det skall belysa allt som är. Och visst jag har väl felat men det kom som en chock bara från dem som ville det. Så det är så då vi säger så att du kan du som kan det så är det så är det.
2015-08-03

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Hemligheten med dig är att jag har svårt att begripa dina dikter och ganska ofta förstår jag att det är frågan om djupare allmänbildning, som jag inte har.
2015-08-03

  Lily Lisbon
åh, nu gjorde du min dag- alla ord jag skulle kunna skriva om varför skulle ringa tomt utanför mig, dock- jag nöjer mig med att säga tack.
2015-08-03

  Anya VIP
En text med personlig touch. Texten sätter i gång tankarna...finns det antiexistens måste det finnas existens. Undra var diktarjaget befinner sig?
2015-08-02

  TrollTörnTrappan VIP
Arketyperna strålar genom svarta glasögon, kryper rakt in längs skönt krökta begrepp - så nära naveln eller solen man kan komma?!?
2015-08-02

  M M Mannheim VIP
En härlig filosoficirkus att få sitta invid manegen och bara njuta. Speciellt Kafka har lärt och gett mig mycket om livet.
2015-08-02

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här!
Rilke måste jag kolla.
2015-08-02

    ej medlem längre
Snyggt förmedlat, verkligen ...
2015-08-02

  Nanna X
Koncist skulle det stå
2015-08-02

  Nanna X
Vilka polare du umgås med va! Härligt hur de karakteriseras så kon ist, Sartre med äcklet, Kafka med insekten, etc...
2015-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson