Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ge aldrig upp!


Gumman med trumman

 

En pytteliten gumma
sjöng och slog på trumma.

– Pyttesmå gummor får inte spela trummor,
skrek en granne, lång och mager
men inte alls särskilt fager.

– Grannen min är riktigt skum
må hon snart bli stum,
sa den lilla gumman
och släppte tag om trumman.

Hon lättade på kjolen
satte sig vid poolen
och gungade med stolen
det var skönt i solen.

– Jag struntar i om folk är dumma,
tänkte denna kloka gumma
åt en sockerbulle fyllt med härlig kardemumma
och lyfte upp sin trumma.

Det var många och de blev flera 
och alla ville höra, gumman musicera.

 




Bunden vers (Rim) av Marja-Liisa Koski VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-08-03 12:17



Bookmark and Share


  Vågparet
Härlig kul text man ler* åt..tack.. :)

2016-10-14

  Ingrid Trolle
Ett härligt budskap
och en underbart
härlig gumma!
Ja, må hon leva!
2016-05-21

  anits VIP
Härliga rader att läsa!
2015-09-16

  Bibbi VIP
Massor av applåder!!!
2015-08-04

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2015-08-04

  Lars Hedlin
Gillar din text!
2015-08-03

  Mia Bergenheim
Härlig!
2015-08-03

    ej medlem längre
Jag älskar musik jag och lyssnar ibland på indiansk musik som jag har. Så nu så skriv en vers nu om att sjunga som jag kan göra om det som är och som blir så gumman som jag är kan det jag så är det så så
2015-08-03

  Blomma-Stjärna VIP
... vill inte skiljas från den här - bokmärkning!
2015-08-03

  Blomma-Stjärna VIP
ler och håller tummarna för gumman med trumman!
2015-08-03

  Anya VIP
hahahaha Skrivarglädje. Ler och läser.
2015-08-03

  Linda CH VIP
En härlig humoristisk text med ett fint budskap.
2015-08-03

  soligajag_1 VIP
Vilket härligt rim om denna
gumma !!
Som gick emot denna granne. ,
2015-08-03

    ej medlem längre
Håller med KattenKin och Marita här!
2015-08-03

  Marita Ohlquist VIP
Härlig gumma, tycker jag!
Gillar budskapet.

2015-08-03

  KattenKin VIP
Gillar andemeningen din charmiga gumma bär med sig!
2015-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Marja-Liisa Koski
Marja-Liisa Koski VIP