Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att söka och få svar.


Kan samhället startas om?

Arbetslösas liv styrs av ett dataprogram,
men är det värt för prekariatets daglönare
att jobba?
Inget samhälle finns, ingen som ser dig
när du går, mot nya tider.
Vad fanns, var det bara ord om
folkhemmet. det som politikerna sa?
Men jag vill veta, om fötterna har
kontakt med verkligheten,
och exakt vad den grunden
i själva verket är?
Fick jag bestämma i mitt eget liv, ifall
vi byggde upp en gemenskap igen,
och skulle du se mig och jag se dig?
Det måste finnas en vits med lagar, eller
är de bara vidskepelse från medeltiden,
men går de i så fall att förverkliga?
Verkligheten och samhället,
kommer det att finnas ett sammanhang där
igen, i vilket vi kan ge
barnen ett liv så gott som vårt eget?
Har vi i själva verket stängt ute
alla av varandra, bara ett dataprogram kvar
som kontrollerar vår sakta bortgång?
Kan jag då hoppas på en lag som inkluderar,
händer som hjälper,
leder som ledare för oss längs?
Jag hoppas på att den här stunden ger
svaret, och att resan blir
mödan värd i evighet,
att livet har någonting lurt på gång.




Fri vers (Fri form) av Trädskugga
Läst 576 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2015-08-03 17:40



Bookmark and Share


    Marica Dahl
En snyggt formulerad, angelägen och mycket tänkvärd text. Gillar denna!
2016-01-26

  axveronika
fin text i angeläget ämne
2015-12-06

  Hanna Mari Wallin
ett viktigt budskap.


och ja vi kan återskapa det vi förlorat
vi kan om vi väljer att återinföra det naturliga i oss medmänskligheten och gemenskapen bärande kraft.
2015-12-05

  KattenKin VIP
Mycket bra både fråga och text, om samhället kan startas om! Jag önskar att vi gör det, det är vår enda chans.
2015-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Trädskugga
Trädskugga