Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: Jonas Wängestam


Tystnaden överlevde

 

Semestern var över

och måndagen kom

på jobbet frågade alla varandra

hur det varit

hon svarade: Ja det var bra, när tystnaden kom och jag äntligen fick vara ifred

det var på fullaste allvar

men alla skrattade

de förstod inte att i tystnaden lyssnade hon på

sina popcornspoppande tankar

plötsligt blev det korsdrag mellan arbetskamraterna

det blev mörkt och begravningskostymen åkte på

hennes kropp kändes lam

och hon hoppades innerligt att det inte var ett vansinnigt symptom på idioti

men de skrattade ju, i svart

hon log oroligt ikapp med de röda vinbärsbuskarna som vajade i bakgrunden

- ät mig,  ät mig, sa de

distraktionen kom tacksamt

hon släckte ljudet

fingrarna flög in i buskaget och berusade den tomma magen

återigen blev dagen full av tystnad

 

 

 




Fri vers (Fri form) av L.byström
Läst 301 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-08-03 20:04



Bookmark and Share


  WyS VIP
Sånt är livet! Bra skrivet!
2015-08-04

  Lars Hedlin
Så bra skrivit!
2015-08-03

  Mats Edin VIP
Bravo!!
2015-08-03
  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström