Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Thet är en Lustighet, at se om feta Hösten / Hur Drufwans stinna Blod vr krama skalen leer, / Hur Jorden Lånet sitt med Ocker återgier, (Carl Johan Lohman, 1694-1759)


Klar morgon


vilken klar morgon!

den här dagen börjar med mättad mage
det är råttfällans tid
gräsklippartider
äpplena föll dovt i natt
ljuset rinner ut som ren olivolja
jorden väntar plogen 

det är som när Paulus tuggar ökensand
förblindad av Ljuset på Damaskusvägen
som om alla chassidim vaknat på rätt sida
likt den dag då rabbi Baer från Radoschitz
fann Skådaren från Lublin i den egna stugan
Geronimo flår en kanin och grillar över glöden
Lao Tzu fiskar slöjstjärt i dammen med rak krok 

ensamheten får inte längre plats i detta rum
när dervischerna virvlat in i total galenskap
med månens blanka svärd dinglande över sig

då Empedokles fattar eld
till tonerna av Haambwiilas kalumbu
ropar jag: vilket högt fönster!
vilken klar morgon!

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 370 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-08-04 07:27



Bookmark and Share


  Minkki VIP
ett naturvänligare fiske får man leta efter - med rak krok... Vilken klar morgon!
2015-08-10

  Anya VIP
Mustigt om personer jag inte känner till...tyvärr. Utom Paulus förstås... Känns som om diktarjaget slipper vara ensam i morgonen och njuter av det.
2015-08-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra, tänkvärd text om det som är och det som har varit!
2015-08-04

  Magdalena Eriksson VIP
Vakna den nya dagen gryr oändligt är vårt stora äventyr
konsten att vakna och sekåda ljuset oliv
2015-08-04

  Nanna X
Dikten alltså.
2015-08-04

  Nanna X
Härligt kraftfull. Jag har faktiskt skrivit en uppsats om Carl Johan Lohmans dint Oförgripelige Dödstankar. Den var också bra.
2015-08-04

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Härligt att vakna....
2015-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson