Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I källaren utan förklaring

Jag blev ofta sittande i källaren, såg på lamporna som lyste på tvättmaskinen. Lyssnade på ljudet när trumman roterade, hörde det i bakgrunden när stumma tankar blockerade medvetandet. Det var ingen idé att resa sig och gå upp för källartrappan. I dunklet borde jag stanna. Det fanns inget ljus där, lysrören hade för länge sedan slocknat. Det var ingen mening att byta. Där var meningslösheten hemtam, rann som tvättvattnet ut och ner i jorden. Avloppet. Där blev jag sittande medans tårarna droppade ner för kinderna. Utan någon förklaring. I väntan på tiden.




Prosa (Kortnovell) av Ingela Svenson VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-08-04 21:37



Bookmark and Share


  Raul Ström
Ja avloppet, ja. Skrämmande !
2015-09-09

  RitaBrunner
Mycket bra beskriver du en insident från förr och som har lämnat ett avtryck i själen...
2015-08-10

  Peter Olausson VIP
och i källaren finns stenmangeln, den obevekliga...lite Poe över din text den här gången, Ingela
2015-08-09

  Stefan Albrektsson
Skrämmande obehagligt innehåll - källarlimbo - förmedlat med poetisk blick.
2015-08-05

  Nanna X
Texten rinner på som tvättvatten. En underbar titel.
2015-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP