Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
arbetstitel: tunnelvana


svit 0000. version 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reflektionen är en del av mörkret
mörkrets skott
förgrenas i osynliga fält
ur
stammens
rotsikt

 

 

 

 

Förankrat innanför
Det att min syn förmultnar 
Att jag ser det 
hur reklamskyltarna suddas ut
till ett sken 
som inte har att göra med Händerna,
de fruktansvärt vackra händerna, de
befruktansvärda lemmarna, 

 

 

 

Sokrates hade en stor snopp; Platon breda axlar; Horatius, en badkruka; Nietzsche psykiskt sjuk av könssjukdom: von Druskowitz tvångströja;
El
-i
-as Wraaks identitet; samtidskritikens mediala kris; rösterna i spegelsalen

 

 

 

nu är vi där
ljuset sammanstrålar till ett
eko som skriver om sig självt
i dimman vi röker 

 

syrsorna omsluter
nattens bäckporl 

 

 

Fortfarande finns det nya ställen 
säger kikarmun surrad vid optimistjollemast 
Doktor Kosmos vidaresjunger vänsterdängor 
medan spotifys aktie anställer eldsjälar 

säger Terminalernas terminologi 
har infekterat logikens akademi
-ska kokonger. Skickar marknaden till tryckeriet.

 

 

Dom här bergen
har hon rest 
som stänger i käften
rostar, och

det är lika bra

med himlen i nacken

när hjärtat slår så här

säger Ställ mig fram och tillbaka som tiden

Utan ett poetiskt 

dunk 

-el 

i nätmaskorna 

 

 

Skjut inte slagskott, satans snubbe
handledsskott! 

Lek i Det gröna
elvamannafältet 
har vita linjer
Som asfaltsvägarna 
vid skyltarna 
i diket
med vissna maskrosor 

 

 

Slänten sluttar uppåt 
Bh:n lättar 
Molnen är himlens underkläder 

 

o jag är

 

En afrodit i rasistskog? En fyrkant i cirkeldalen? En pyramid av två ögon i huvudstaden?, En kondom, spiralen? 

 

 

En fackla i livmodern

tunnelvana i horisontlöshet 

 

för dig

utsikten av insyn
i uttryckets nedslag
i uppmärksamhet

 

 

ett bengrått mittenfinger till torn på slätten 

 

 

 

Vem serverar efterrätten?
Ja/nej, det var spännande. Men ligger det i släkten? 

 

 

 

Trädkronan har en lugg 
Så vitt stammen kan se

 

 

utrotning 

vindar

 

som leder till polarsken
som slår ut elektricitet 
om,
om de når
tillräcklig styrka
inifrån och ut
eller bara ur 
rymden 

 

 

matematiken
i ett styckmord
solstorm genom granskog

 

 

 

Frågar min benmärg om en monokel 
ödelägger plötsligt en vulkan parkeringsplatsen;

 

 

Skyltdockor vid trafikljus

När regnet 

tror sig rena 

dimman ur blicken

är en gryning bakom linsen 

och sången i hörlurarna serveras i stycken 

utan att skära 

 

singular 

minns du vad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av tehdog
Läst 104 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-08-06 06:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tehdog