Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svanesång (Commedia dell’arte)


SCEN VII

           (Vid det dignande frukostbordet.)
Arlecchino: Jag har ätit halva din mask, min kära.
Colombina: Så mycket bättre jag ser dig nu! Så helt annorlunda.
Arlecchino: Då kanske vi kan tala klarspråk?
Colombina: Nej, låt oss inte göra det! Det inverkar menligt på aptiten. Ta ett bett till! 
          (Arlecchino tuggar febrilt och klappar sig på magen.)
Arlecchino: Jag är mätt. Jag klarar inte mer.
Colombina: Tycker du inte om min mask? Jag undrar så om Pagliaccio överlever kriget? Det var länge sedan vi hörde något ifrån honom. Jag sover inte om nätterna och när jag väl somnar drömmer jag så mörkt.
          (Arlecchino petar sig mellan tänderna.)
Arlecchino: Han överlever nog. Det gör han alltid. Kanske förlorar han ett ben på sin höjd.
Colombina: Så du pratar!
Arlecchino: Ja, men varför skulle han vara undantagen?
Colombina: Vill du inte ha en skärva till av masken? Jag har en helt ny, konserverad i skafferiet.
Arlecchino: Jag vet, jag vet! Det är ju jag som drar in pengarna.
Colombina: Men tror du verkligen det? Ett ben? Hela benet?
Arlecchino: Vad vet jag? Hur som helst har vi i skafferiet …
          (Colombina klappar i händerna.)
Colombina: … ben? Har vi till och med ben?
Arlecchino: Ja, min kära, vi är rika. Men nu: Adjö. Farvel. Näkemiin. Auf Wiedersehen. Vaarwel. Do widzenia. Goodbye. Beannacht. Hwyl fawr. Lamtumirë. Adéu. Zbogom. Vale. La revedere. Adeus. Elveda. Do svidaniya. Búcsú. Adiós. Arrivederci.

 

That’s all Folks!

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Stefan Albrektsson
Läst 446 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-08-07 06:18



Bookmark and Share


    prima donna
Underbart underhållande :)
2015-12-03

  ResenärGenomLivet VIP
Det var roligt...underhållande läsning...
2015-08-12

  TrollTörnTrappan VIP
Å, vilken hiskeligt originell måltid! Jäkligt skön dialog!! Kunde även funkat i en Bergman-rulle. Giftigt spirituell ton över det dekadenta överflödet...
2015-08-08

  Ingela Svenson VIP
Harlekin är en spjuver!
2015-08-07

  Magdalena Eriksson VIP
Rolig och kvick
allt är möjligt att äta hör i posternas värld. Tänker på underbara stunder på teatern då jag tecknade en clownföreställning av Cyrano de Bergerac skrattade varje gång så solen drog ihop sig och komprimerade lyckohjul i magen.
2015-08-07

    ej medlem längre
"Nej, låt oss inte göra det! Det inverkar menligt på aptiten."
Lysande!
2015-08-07

  Nanna X
Skön rå commediastil. Tur att det bara är sken-ben.
2015-08-07

    glas-svalan VIP
Så bra! :)
2015-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson