Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om nyemissioner av illusioner för miljoner.


Verkligheten är bara en saga för vuxna

Omedvetna handlingar rationaliseras
till verklighetens backspegel:
"Jag var den som agerade,
det var jag som gjorde det.".
Omedvetna åsikter rationaliseras
till ideologiernas väggspegel:
"Jag var den som ansåg,
det var jag som tänkte den tanken.".

Men objekten vet, de har
överblick på våra instinkter,
och ser djuren yla i skymningen.
Ett objekt är alltid ett barn,
som vet att vi vuxna är dessa
sagoväsen, som lever i den stora
sagan, sagan för vuxna.

Skymningen blir natt och bara
vi vuxna är vakna.
Vi väver våra nät, överblickade av
bönsyrsorna, hoppas att våra
erfarenhetssmulor ska
passa in i pusslet,
och ber våra böner.

Så fort barnen vaknar är
vi där, och lovar dem att det är
ingen fara, verkligheten finns ju,
för den är stabil när allting annat
rämnar. Men verkligheten talar bara
om att vi nästan ingenting vet,
är bara smulor av stjärnstoft
ur Kosmos helhet, och livet
är det verkligen levande?

Efter upplysningens fotogenlampor,
elektriska LED-strålkastare som
famlar efter omfamnande luckor i
våra medvetanden,
kära minnen som vi fogar till nuet,
men tiden lämnar inga spår efter sig.




Fri vers (Fri form) av Trädskugga
Läst 242 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-08-08 10:47



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Vilket mästerverk! Du vet vart du förlagt orden,,, här på poeter hittar vi dem och utbrister... Åh åh åh åh! Fantastiskt i kör!
2016-04-22

  Rickard Eriksson
klockren dikt. det måste ha tagit tid att framställa det här?
2015-12-23

  Robin V
Gillar den här mycket!
2015-11-30

  Den lilla tänkande
Gillade fjärde stycket
det sa mycket
2015-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Trädskugga
Trädskugga