Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
anita..


du höll honom hela livet



i det försiktiga ser jag dig trevande sätta ner fötterna bland utblommad mossa, nylagda röda stenar och sol - och jag tror visst att vattnet glittrar.

jag vet att harren kniper ännu en mygga och att gräset luktar vanilj några veckor till och att båten på andra sidan är uröst. det är tröst.

och alla dagar som var och alla dagar som kommer sen. vi lever i dem. sörjer i dem. älskar i dem. skrattar och gråter och mjukar oss i dem.

kanske tror vi stormen ska komma efter ett kraftigt slag, den kan komma en varm och vacker sommardag.

och visst kunde det ha varit fler picknickar, längre somrar och bättre hjortronår. och visst kunde vi ha hållit om varandra hela natten just den natten. du höll honom hela livet. han höll dig hela livet.

i det försiktiga ser jag kaffet på altanen, blickarna över sjön, träskorna i hallen.

det var en varm och vacker dag. jag tänker att något större än oss själva valde just den.

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 1019 gånger och applåderad av 39 personer
Utvald text
Publicerad 2015-08-10 17:58



Bookmark and Share


  Änglaögon
Den här texten tilltalar mig, gillas.
2015-10-05

  Hanna Mari Wallin
man blir varm och glad inombord
2015-08-23

    Tea Alex
Åh, vad fint! Jag blir varm och lycklig av din text!
2015-08-16

    ej medlem längre
fin beskrivning av miljö: natur, människor, biologi.. bra - tack
2015-08-15

  WyS VIP
Vackra beskrivningar av livet alla skiftningar!
2015-08-15

    ej medlem längre
Vackert med säker hand. Ett intryck är det näst sista stycket med sina tre bilder som jag känner är lite lite för kort, skulle varit fyra bilder. Svårt att skriva fram exakt vad jag menar men något i stil med "... och metspöt som ingen fångat annat än frid med." men med dina ord och intryck.
2015-08-14

  ibish
Herregud, vad bra du är. Att läsa dig känns som att bli tröstad.
2015-08-13

  Annie b'larsson VIP
Vilken extraordinary text. Mycket vackert. bokmärker.
2015-08-12

    Jag är fan större än Sartre VIP
Rytmen och språket, du fann det i din text.
2015-08-12

    ej medlem längre
Den här texten är underbar.
Ditt språk. En stillhet. Klokhet.
Sen älskar jag titeln...så snyggt!
2015-08-12

    Melona
Fantastiskt ömt och med stor respekt tecknar du detta. Så vackert att jag inte riktigt vet var att ta vägen efter att ha läst detta. Tack!
2015-08-11

    ej medlem längre
Vilken puls, vilken värme.
2015-08-11

  Lars Hedlin
Tycker om din dikt som är full av känsla!
2015-08-11

  Blomma-Stjärna VIP
åh, så vackert ömsint om livet, relationer - och avslut -
en dikt som ger acceptans
och även trösten att livet är livet
vad som än händer
fortsätter det!
2015-08-10
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP