Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du kommer alltid vara vacker

Du säger att du önskar att dina lår inte var så breda,
att magen inte föll i veck när du satte dig ner
att du skäms över bristningarna som pryder din sida,
att du aldrig skulle våga gå ut utan att plocka varje hårstrå,
att du aldrig skulle våga visa dig så svag inför samhället


Men din kropp är inte en svaghet
du är din egna fysiska profet,
du är Muhammed, Buddha och Jesus
din existens är sin alldeles egna religion
och du skall ödmjukt buga inför dig själv.

Och din kropp är inget tempel,
din kropp är ett säkert manifest
låt varje bristning bli en bragd,
låt varje veck på din mage svälla starkt,
låt håret under armarna bli en ståndpunkt,
låt sina axlar rätas, stå med tro på dig själv




Fri vers (Fri form) av ChampinjonernasChampion
Läst 277 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-08-11 00:21



Bookmark and Share


  Maggi
Vackert!
2015-09-03
  > Nästa text
< Föregående

ChampinjonernasChampion
ChampinjonernasChampion