Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
revor av ditt hår i mina händer


rotvälta

ett år
ett år som inte rusat mig förbi
ett år som långsamt bakband mina händer mot hårt stuprör
drog av mig blod och tyg och blottade min kropp för natten
ett år som långsamt sugande
med blicken fast i min
slickade varje centimeter av mig
fyllde varje por av drypande saliv
varje andetag med viskande ord
hur stilla luften låg
tjock och fuktig över låren
mina kläder som solkiga trasmattor
barr och jordiga fingrar djupt i mig
ett år som gjorde vad det måste
lämnade mig skändad
bakbunden
straffad
för förtvivlad förälskelse
förtvinad förruttnelse
förbjudet förevigad
i augustinatt
upprört knullad
mot stuprör




Fri vers av tildam
Läst 368 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-08-11 00:43



Bookmark and Share


  petter rost
Ett år... ja ett år har ju gått sedan första scenen och, förlåt mitt tjat om detta, sakta har denna film noir vevats fram i den nedsläckta salongen – ofta svettigt tät, ibland ödslig som en gatuhörna i dimmig natt, värkande som ett svartlevrat sår, alltid lika ofrånkomligt inpå kroppen. Från svart, över grader av grått, tillbaka till svart – aldrig vitt.
Språket är din kamera, hanterad med samtidigt säker och ibland darrande hand – alltid smärtsamt levande, skapande, som detta – ett! – exempel:
"lämnade mig skändad
bakbunden
straffad
för förtvivlad förälskelse
förtvinad förruttnelse
förbjudet förevigad ..."
– en becksvart alliteration, vibrerande av ett ofrånkomligt mörker.
Jag anar inte den sista rutans FIN ännu. Vågar jag säga 'hoppas inte på...'.

2015-08-17

    ej medlem längre
Mycket intressant så vi säger det att hon skall det skriva en dikt om allt som finns så nu så nu så fint så fint så så
2015-08-15

  Den lilla tänkande
Oj

2015-08-15

  Respons VIP
Det låter som en skräckupplevelse. Starkt beskriven!

2015-08-13

  Marita Ohlquist VIP
Stark text!
2015-08-12
  > Nästa text
< Föregående

tildam
tildam