Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konsten att hjälpa

Ge mig inte mat!
Lär mig hur jag planterar ett frö.

Jag behöver ingen hjälpande hand!
Visa mig istället hur jag ska gå.

Skänk mig inga pengar!
Undervisa mig i hur jag brukar moder jords resurser.

Läs heller inga böcker för mig!
Lär mig hellre skriftens gåva så att jag på egen hand kan läsa och skriva.

Led mig inte i mörkret!
Tänd ett ljus, så tar jag mig fram på egen hand.

Endast då kan vi vandra tillsammans som jämlika.




Fri vers av Goran Tekoshar
Läst 306 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-08-11 12:47



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och begrunda!
2015-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Goran Tekoshar
Goran Tekoshar