Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När det nya läsåret började


Ostklämmor och urin

Fredagen den sjunde augusti var vi tillbaka på jobbet.
Vår årliga kick-off-utflykt hade ersatts med
mingel i trekvart efter personalkonferensen:
en plastmugg med te eller kaffe i ena handen
och en ostklämma från Polarbröd i den andra.
Vissa tog två. Några till och med tre.

Vi möttes av samma damm, smuts och pappersbitar
på golven som före semestern,
när vi var tillbaka på våra kontor,
för lokalerna hade inte städats
under  sommaren.
De har inte städats nu heller.

Papperskorgarna är överfulla
och luktar sura matrester.
Toaletterna stinker av onämnbart.
Toapapperet håller på att ta slut.
En lovande början. 

Men ett löfte om vad?

 




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 421 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-13 15:07



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om din uppgivna text. Lärarna är hjältar. Skitlöner, långa utbildningar och ett mycket tufft jobb.
2015-08-13

  lodjuret/seglare VIP
Inte bara skolan är ruin, även de politiska utspelen påminner om början till slutet på den början som slutar med ett anförande värdigt en Churchill eller Complain eller vad han nu hette som var en smula före i spåret.
2015-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP