Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tröstedikt




FINGERTRÖST

Den öppna handens fingrar
du griper till tröst
ej i glädje,
nattvaks dunklet andas

handens fingrar stela
som en gång smekte
barnets kinder till skratt

nu den öppna handens fingrar
ligger orörligt i skötet
på din vän,
oförmögna till älskogslek.

väntar stela av sorg
att minnen få smeka
i våryrans lust.

Bosse 2015.




Fri vers av Bossepoet från Österbotten
Läst 315 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-13 19:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten